Zorgverzekering nieuwe premie

Zorgverzekering gewijzigd, toch volledig nieuwe premie afgetrokken. Geld terug?

Voor het komende jaar heb ik een goedkopere tandartsverzekering gekozen zodat de premie van mijn zorgverzekering ongeveer gelijk blijft aan de premie van dit jaar. Maar nu heeft de verzekeraar toch de volledige nieuwe premie - zoals voorgesteld in hun overzicht - afgetrokken. M.a.w. de wijziging die ik heb aangegeven is blijkbaar nog niet doorgevoerd. Krijg ik dit geld nog terug of kan ik daarnaar fluiten? ;-)

Antwoorden: Zorgverzekering nieuwe premie

Avatar

Als er overeen gekomen is dat er een andere prijs betaald zal worden dan er afgetrokken is van de rekening zal dat altijd verrekend moeten worden, of teruggestort.

De vraag is of je verzekeraar het er mee eens is dat je polis gewijzigd is. Als je hier een bevestiging van hebt met ook de juiste invoerdatum dan zou dat geen probleem op moeten leveren. Dan kan je gewoon je verzekeraar opbellen om de verrekening te laten plaats vinden (meestal word alleen teruggestort met hogere bedragen of als aangetoond kan worden dat het geld direct nodig is, beetje krom omdat zei in de fout gaan maarja wat doe je er aan). Mocht je geen bevestiging hebben van wijziging of de ingangsdatum is anders dan is er iets mis gegaan in het proces. De vraag is dan nog maar of je je geld terug krijgt. Dit kan je dan het beste bespreken met je verzekeraar.
04-03-2011 11:09

Avatar

Veel Zorgverzekeraars werken niet volledig en kunnen ook dus hun macht misbruiken.
als u ooit moeite heeft met Zorgverzekeraars,Instanties,Organisaties raad ik u aan om naar Stichting Slachtoffer Van Nederland
09-04-2015 15:36Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Zorgverzekering nieuwe premie