Depositogarantiestelsel alle banken

Geldt het depositogarantiestelsel voor alle Nederlandse banken?

De bank waar ik mijn spaargeld nu onder heb gebracht valt onder het depositogarantiestelsel, maar biedt steeds minder rente. Daarom wil ik een andere spaarrekening openen bij de Aegon Bank. Dat is een Nederlandse bank, maar geldt het spaargeld-garantiestelsel wel voor alle Nederlandse banken?

Antwoorden: Depositogarantiestelsel alle banken

Avatar

Beste Zsuzsa,

Het depositogarantiestelsel geldt voor iedere Nederlandse bank die zich daarbij heeft aangesloten. Dit zijn kort gezegd de algemeen bekende Nederlandse banken, maar niet per se de filialen in Nederland van buitenlandse banken. Zo viel bijvoorbeeld de vroegere Nederlandse vestigingen van de IceSave bank buiten het depositogarantiestelsel.

Voor een duidelijk, gemakkelijk en betrouwbaar overzicht van welke banken er in op enig moment onder het Nederlandse depositogarantiestelsel vallen, gaat u naar de website van De Nederlandse Bank (DNB) te Amsterdam via www.dnb.nl. Daar treft u een uitgebreide uitleg aan over het depositogarantiestelsel en een link naar een lijst met alle op dat moment bij het depositogarantiestelsel aangesloten banken in Nederland.

(Alle rechten voorbehouden. Bovenstaande antwoord mag niet voor commerciŽle doeleinden worden geherproduceerd zonder voorafgaande toestemming van Holland Invest. Toestemming kan o.a. verkregen worden via www.hollandinvest.com. Bij herproductie van bovenstaand antwoord voor niet-commerciŽle doeleinden dient u altijd deze Ďalle rechten voorbehoudení-tekst integraal en volledig op te nemen / af te drukken. Studieboeken, readers en dergelijke vallen onder commerciŽle doeleinden).
HollandInvest | 27-11-2012 17:06Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Depositogarantiestelsel alle banken