Nep rolex

Hoe weet ik of een rolex echt is of nep?

Wie kan mij vertellen op welke kenmerken ik moet letten om een echte van een nep rolex te onderscheiden? Ik bedoel niet die goedkope versies die je op vakantie wel eens tegenkomt, maar de betere neppers.

Antwoorden: Nep rolex

1 2
Avatar

Gelezen op internet, hopelijk kan je hier iets mee:

Enkele kenmerken waar je een nepper aan herkennen
1 Het pareltje op de draairing moet verzonken zijn in zijn zetting,het mag er niet boven uitsteken het pareltje moet trouwens licht geven in het donker.

2 De band van een Rolex Sub. daar moet je geen pinnen aan de buitenkant zien die schakels met elkaar verbinden dit is trouwens bij alle Rolexhorloges zo, alleen niet bij hele oude modellen.

3 Op de achterkant van een Sub hoort helemaal niks te staan ( dit is alleen bij de Sea-Dweller zo) en er moet zeker geen zichtglas zijn om het uurwerk te bewonderen.

4 Kijk met een vergrootglas naar de wijzerplaat als je onregelmatigheden ziet is het een nepper een Rolex wijzerplaat is perfect afgewerkt.

5 Het logo op de kroon moet er niet op gelijmd zijn, het moet 1 stuk zijn met de kroon en als je met je vinger erover strijkt moet je diepte voelen op het logo.

6 Bij een nepper zullen de indexen slecht oplichten in het donker ( kan je checken met een zaklantaarn)

7 Als er een kroon op het glas zit gegraveerd (bij zes uur) dan moet je dit bijna niet met het blote oog kunnen zien, als je het al vanaf een meter met het blote oog kan zien dan is het een nepper.

8 Het serienummer moet tussen de lugs bij zes uur zijn gegraveerd als je de band weghaalt kan je dit zien het serienummer begint altijd met een letter wat het jaar aangeeft waarin het horloge is gemaakt gevolgd door 6 cijfers.

9 Wanneer je de kroon los draait moet je een zwarte rubberen o ring zien dat als het ware verzonken is in een groef, soms zit er bij een nepper wel een o ring maar die heeft geen enkele nut en is ook niet verzonken in een groef.
En als laatste tip kan ik je geven kijk naar het horloge in z`n geheel,Rolex is een topproduct perfect afgewerkt als je een slechte afwerking ziet ga er dan maar vanuit dat het een nepper is.
Frank | 14-03-2008 14:50 0.0

Avatar

Gewoon langs een juwelier gaan die die dingen verkoopt.
Frank | 12-03-2008 09:00

Avatar

Vaak kun je aan de onderkant zien (kan ook nagemaakt zijn) of het een echte Rolex is of niet.
Maar zoals Frank al zegt gewoon even langs de juwelier gaan want die zouden er verstand van moeten hebben.
13-03-2008 18:45

Avatar

Ik neem aan dat je over visuele kenmerken praat, gezien het op internet goedkoper aanschaffen is, en een juwelier dan geen optie... Er zijn vele types rolex, en vele productie variaties door de jaren heen, er is dus niet echt een simpele regel voor.
Je zult dus specifieker moeten zijn in je vraag. Welk model en uit welk jaar is op zijn minst vereist.

Los van het feit of de klok echt is of niet, kan je je afvragen of je dit soort items op internet moet kopen, gezien er enorm gesjoemeld wordt, ook door online juweliers, en dan met name de 'vintage' modellen waar men veel geld voor over heeft. Ik doel hier op het 'assembleren' van een klok met vaak merendeel originele onderdelen, maar ook aftermarket of origineel bewerkte onderdelen. Het nadeel van Rolex is namelijk het modulaire ontwerp, wat uitwisseling van onderdelen heel makkelijk maakt.
13-03-2008 19:03

Avatar

Bedankt voor uw reacties.

Ik zal inderdaad goed oppassen bij een online koop, misschien dat ik het maar helemaal niet doe, en wacht tot ik langs een tax-free shop met goedde prijzen kom.

Ik hou mijn ogen open naar info over neppers, en zal hier posten indien gevonden.

Bedankt,
Ger
15-03-2008 17:28

Avatar

Beste leden, ik heb nog een goedde tip. Dit is een stelregel die je kunt hanteren voor alle modellen met een schroef kroon (triple (Submariner, Seadweller, Yachtmaster, meeste Daytona's) en twinlock (Airking, datejust, daydate, GMT, Explorer, Milgauss) modellen).

Los van het feit dat 95% van de neppers een smallere 'crown tube' (ik weet niet hoe men dit in het Nederlands noemt, maar dat is het element waar je de kroon op schoeft) heeft, is het aantal rotaties dat nodig is om de kroon volledig in te schroeven vele malen minder dan bij een echte rolex crown tube. Bij neppers is dit doorgaans 1.5 tot 2 maal. Bij echte is dit 3-4 maal.

Uiteraard moet je het horloge fysiek in handen hebben voor deze proef.

Overigens geld punt 6 van Frank alleen voor modellen getekend met 'swiss made' op de wijzerplaat. Oudere modellen hebben namelijk tritium (een radioaktief materiaal) op de indexen en deze stof verliest over tijd zijn vermogen licht vast te houden. Bij deze modellen is de wijzerplaat getekend met 'T swiss <25 made T', de T slaat dus op het materiaal, de <25 op de hoeveelheid tritium.
27-03-2008 18:55

Avatar

Voor de mensen die denken dat een rolex niet tikt, als je hem tegen je oor houd, dat is onzin. Een rolex ondanks 904 staal laat ook het getik horen, net als de replica met een ETA uurwerk.
03-04-2008 19:37

Avatar

En dan hebben we het hier nog niet gehad over rolex/tudor, meer bepaald de oyster prince waarmee ik eerder een leuke dan negatieve ervaring mee had via internet, kocht er eentje voor 360 euro op ebay, vooral ook omdat ik ergens op een forum las dat er weinig of geen fake tudor's zouden bestaan, op eerste zicht zo fake als kon zijn gezien de wijzerplaat re-done was maar ik vond die net zo mooi en de vermelding rolex en tudor op dezelfde plaat heeft wel iets maar het ging mij meer om de kleur van de plaat dan om het uurwerk en het merk want geef toe hoe vaak zie je een uurwerk met roze wijzerplaat. Foto's gepost op rolexforum waar er al gauw van werd uitgegaan dat ie fake was, normaal ook omdat het zo moeilijk is echte van fake te onderscheiden zeker via foto. Nu een goed uurwerkmaker uit de buurt opende het klokje en bleek dus wel real ding te zijn alleen zoals eerder werd aangehaald is ie vintage en dus waarschijnlijk geassembleert; verder dus wel origineel, binnenwerk eta 28 gemodificieerd door rolex etc
Is hij nu echt? of fake? mooi of lelijk? maakt mij geen knijt uit omdat ik de klok mooi vind, maar ben er wel van verzekerd een kwalitatief goed klokje te hebben gekocht dat door gelijk welk uurwerkmaker kan worden herstelt, als ie em openkrijgt tenminste. Maar in tegenstelling betaalbaar voor een modaal werknemer in tegenstelling tot wat het kost om een rolex eventueel te laten herstellen, en qua uiterlijk lijken ze dus ook nog es op mekaar.....
01-06-2008 11:34

Avatar

Ik ben van een Juwelier en je kan aan de onderkant zien of iets nep is of niet.
De echte neppe uit het zuide zoals Senegal zie je het heel duidelijk aan de onderkant zit dan vaak een sticker met rolex erop. Als aaan de onderkant gewoon eeen beetje informatie staat is die nep want er moet rolex staan.
Groetjes Juwelier uit Bussem ;).Want het zou zonden zijn
18-01-2009 19:09

Avatar

Beste juwelier. De informatie is niet correct. Aan de buitenzijde van de onderkant van rolex staat helemaal niets. Ik weet niet waar u uw informatie vandaan heeft. Alleen de vintage rolex 1665 (seadweller), en een aantal speciale edities hebben markeringen op de onderkant.
jobs (Admin) | 19-01-2009 12:25

Avatar

Beste Jobs,
U kunt het wel zien. Ik heb erin gestuurdeerd
19-01-2009 20:01

Avatar

Beste iedereen,
De Juwelier heeft voor een deel gelijk maar jobs ook.
Groetjes hans
19-01-2009 20:18

Avatar

Ook een origienel Rolex is niet altijd perfect afgewerkt. Dat denken mensen altijd, maar uit ervaring weet ik dat dat niet zo is. Dit geldt zeker ook voor Breitlling Zeker de oudere Rolexen niet. Ik heb er diverse (originele) en met de loep bekeken zie je echt wel eens iets dat niet goed is. Ik heb echter ook een wat je noemt de betere rolex replica met eta uurwerk. En het is echt zo dat je nauwelijks praktische verschillen ziet. En de idee dat dit per definitie rommel is is allang achterhaalt. Tegenwoordig kun je top kwaliteit replica horloges verkrijgen, die precies en soms zelf preciere lopen dan een origineel. Dit baseer ik op eigen ervaring. Met hoeveel rotaties een kroon uitdraaid kan worden of een pareltje dat niet verzonden is tja dat ziet toch op een normale kijkafstand niemand. Dat zijn niet de kenmerklen die mij zouden doen besluiten toch maar liever een origineel te kopen. Ik zelf kan ook de beter replica tamelijk goed onderscheiden van een originele. Alleen zou ik nooit op openbare forums vermelden waar je dat aan kan zien.
28-05-2009 15:17

Avatar

Me ma heeft een rolex gevonden
kweenie of het echt of nep is, maar hij lijkt me wel oud
het is een dameshorloge, maar erg dun [de bandjes]
wat moet ik ermee doen, ik wil het inruilen kan dat
voor een mooiere als het echt is tenminste...
19-06-2009 00:12

Avatar

Okeee dus de mijne is echt :P, ik heb een submarinir zilver/goud
12-11-2009 19:07

Avatar

Als er submarinir op de wijzerplaat staat is deze nep, dat lijkt me duidelijk :P
jobs (Admin) | 12-11-2009 21:30

Avatar

Ik heb ook een rolex ben er op een bepaalde manier aangekomen. en me pinnetje is kapot ben bij 3 juweliers geweest 1 normale juwelier 2e heeft een iets hogere klassen en de 3e juwelier is een duren juwelier waar je niet zomaar binnekomt ze wilde hem opsturen naar rolex. ze dachten alle 3 dat hij echt was. nu begin ik zelf eraan te twijfelen of hij niet echt is:P er staat op de zijkant geen nummer in kunnen ze dat eruit hebben gehaald dat die bijv. gejat is?
03-03-2010 19:37

Avatar

Ik heb een rolex gevonden en boven de 6 staat quartz zeg dat wat
03-03-2010 22:53

Avatar

Rolex heeft quartz gemaakt, maar dan staat er oysterquartz op 12 onder Rolex.

Lijkt mij een neppert.
jobs (Admin) | 03-03-2010 23:53

Avatar

Er staat onder de kroon rolex daar onder staat oyster prepetual en daar onder staat day-date en dan boven de 6 staat quartz
03-03-2010 23:59

Stel een kwero  1 2


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Nep rolex