Bankpas in Frankrijk

Hoe kan het dat je bankpas in Frankrijk als creditcard wordt behandeld?

Mijn ervaring is dat je met je bankpas in Frankrijk net zo kunt betalen alsof het een creditcard is. Dat is toch zot?

Antwoorden: Bankpas in Frankrijk

Avatar

Ik ken het idd, je hoeft je pin niet eens in te typen, het beste en veiligste is daarom om gewoon geld uit de muur(uit de automaat) te halen en contant te betalen
Eaglegamer | 15-08-2007 22:58

Avatar

Goede vraag, maak dit zelf ook vaak mee op vakantie en sta dan altijd verbaasd te kijken. Op de ABN Amro site vond ik het volgende:

Anders dan in Nederland kunt u in het buitenland (bijvoorbeeld in Spanje, Frankrijk en Portugal) in bepaalde situaties ook met uw pinpas betalen zonder uw pincode in te toetsen. In dat geval zet u uw handtekening op de transactiebon die u van de winkelier krijgt.

Bij iedere transactie wordt vanzelfsprekend getoetst of het saldo van uw rekening voldoende is. Ook wordt gecontroleerd of uw pinpas eventueel als geblokkeerd geregistreerd staat. De winkelier heeft de verplichting de transactiebon te bewaren. Zelf kunt u de transactiebon ook het best bewaren totdat het bedrag van uw rekening is afgeschreven.

Je bent dus verplicht om een handtekening te plaatsen, dit hoeft volgens mij niet altijd. Lijkt mij dus indien je dit niet doet en het bedrijf dit niet kan aantonen de betaling ongeldig is, dit bij eventuele problemen.
Snee | 16-08-2007 17:52Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Bankpas in Frankrijk