Beleggen met trackers

Wat zijn trackers precies?

Ik las van de week iets over trackers; wat zijn dat?

Antwoorden: Beleggen met trackers

Avatar

Trackers zijn eigenlijke een combi van zowel aandelen als een belegginsfrond. Trackers zijn dan ook redelijk nieuw op de Nederlandse beurs en zijn overkomen waaien uit Amerika.

Een tracker is eigenlijk een aandeel en staat ook gewoon als aandeel genoteerd. Maar een tracker is geen aandeel van een onderneming maar van een index zoals de AEX. Je belegt dan dus eigenlijk in de hele AEX. Je kan ook met een tracker beleggen in gespecificeerde sector zoals bij de NASDAQ welke voornamelijk technologie fondsen heeft.
29-01-2007 11:02

Avatar

Een 'tracker' is een aandeel in een hele index, zoals bijvoorbeeld de AEX. De koers van de tracker heeft dus dezelfde ontwikkeling als de koers van de index. Je belegt in alle fondsen die zijn opgenomen in de betreffende index. Je kunt een tracker dus vergelijken met een beleggingsfonds, want met 1 fonds beleg je ook in meerdere ondernemingen.
29-01-2007 11:04

Avatar

Het klopt inderdaad dat een tracker een belegging is in een hele index, b.v. de AEX index of de S&P 500. Een tracker volgt de koersbeweging van de gehele index bijna één op één. Een belangrijk voordeel voor een particuliere belegger is dat hij met een relatief klein bedrag kan beleggen in de hele index. Je hebt dus een hele grote spreiding van je risico met een relatief klein bedrag. Er zijn verschillende grote aanbieders van trackers zoals Barclays of State Street. Je kunt ze gewoon kopen als een aandeel bij alle banken in Nederland. De kosten zijn relatief laag, helemaal als je ze via internet koopt.
Sjeng | 29-01-2007 20:48Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Beleggen met trackers