BTW partculieren eigen bedrijf

BTW en particulieren; hoe zit dat precies als je een eigen bedrijf hebt?

Als zelfstandige heb ik tot nog toe alleen te maken gehad met andere bedrijven, maar binnenkort ga ik waarschijnlijk iets doen voor een particulier.
Ik heb begrepen dat je die geen BTW mag factureren. Tenminste, specificeren op de factuur. Mag je het wel doorberekenen in je prijs?
En hoe zit dat dan met de afdracht aan de belasting?

Antwoorden: BTW partculieren eigen bedrijf

Avatar

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik ben wel een particulier. Als ik naar mijn bonnen en facturen kijk, dan zie ik in de meeste gevallen wel degelijk een BTW bedrag staan. Ik moet dan de prijs inclusief BTW betalen (daarom moet er op een consumenten factuur altijd een totaal staan). Ik heb als particulier echter niet de mogelijkheid om dit bedrag terug te vorderen.
Het lijkt me dat je het BTW bedrag laat betalen door je klant, want jij moet dit bedrag uiteindelijk afdragen aan de belastingen.
Amicita | 31-05-2010 16:23

Avatar

Ik heb begrepen dat je die geen BTW mag factureren.
>> Aan iedereen die je wat verkoopt moet je BTW vermelden op je facturen en ook doorberekenen. Alleen bepaalde items behoeven geen BTW ( bv. trainingen).

En hoe zit dat dan met de afdracht aan de belasting?
Dit is het verschil wat jij hebt betaald aan BTW op je inkoop en de btw die jij vraagt met je verkoop.
01-06-2010 19:19Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan BTW partculieren eigen bedrijf