Politie

Hoe oud moet je zijn om naar de politieschool te kunnen?

Op dit moment zit ik in het 3e leerjaar en ik volg de opleiding VMBO. Mijn vraag is: is dit genoeg? Of moet ik ook nog havo gaan doen? Verder zou ik graag willen weten wat je moet doen om op de politieschool te komen. En kan je je ook specialiseren? (Ik wil recherecheur worden...) het zou handig zijn als iemand zijn/haar ervaring hier wilt plaatsen.

Antwoorden: Politie

Avatar

Gekopieerd van de site van de politie:

Opleiding tot surveillant

De opleiding tot surveillant is een mbo 2-opleiding die anderhalf jaar duurt. Je studie aan de Politieacademie wissel je af met werkend leren in een politieregio. Na de eerste 3 maanden school ga je al meteen voor 3 maanden de straat op.
Meer over de combinatie leren en werken

Wat ga je leren?
In de opleiding tot surveillant leer je alles om écht aanwezig te zijn op straat. Je wordt opgeleid om het eerste aanspreekpunt te zijn bij problemen en in nood. De lessen gaan over alle onderdelen van situaties die je tegen kunt komen. Je leert hoe je met mensen in contact komt, zodat je precies weet wat er speelt in de buurt, op een evenement of in een winkelcentrum. Maar je leert ook wat je moet doen in situaties die onmiddellijk actie van je vragen, zoals reanimeren bij een hartstilstand en versterking vragen als het uit de hand loopt.
Meer over de lesstof

Wanneer start de opleiding?
De opleiding tot surveillant start 4 keer per jaar. In januari, april, augustus en november op verschillende opleidingslocaties in het land (Drachten, Eindhoven, Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam). Waar jij naartoe gaat kies je niet zelf. Dit is afhankelijk van de politieregio waar je wordt aangesteld. Houd er rekening mee dat er gemiddeld 3 tot 6 maanden zit tussen je aanmelding en de start van de opleiding.

De eisen
Voor de opleiding tot surveillant moet je minimaal in het bezit zijn van een vmbo-bb diploma en 17 jaar oud zijn. Je mentale weerbaarheid en lichamelijke conditie zijn ook belangrijk. Want het politiewerk kan best heftig zijn. Je kunt alleen starten met de opleiding als je de selectieprocedure goed hebt doorlopen.

Voordat je met de opleiding tot agent kunt beginnen, moet je aan bepaalde basiseisen voldoen:

Minimaal een diploma vmbo basisberoepsgerichte (bb) leerweg
Minimaal 17 jaar, solliciteren kan al een half jaar eerder. Ben je nog geen 17, overweeg dan om binnen het reguliere mbo-onderwijs te starten met de opleiding Medewerker Toezicht & Veiligheid
Nederlandse nationaliteit
Onbesproken gedrag
Rijbewijs B (of bereid dit binnen 2 jaar na aanstelling te halen)
Beheersing van de Nederlandse taal
Goede conditie en kunnen zwemmen
Goed zichtvermogen (de visuseis)

Ook is het heel belangrijk wie jij bent en hoe je in het leven staat. Net als bij iedere andere opleiding ontwikkel je jezelf, maar of je geschikt bent heeft ook met je karakter te maken. Daarom ga je eerst een uitgebreide selectieprocedure in.
Frank | 15-01-2013 15:28Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Politie