Vakantiegeld 0-urencontract

Vertel verder: Vakantiegeld 0-urencontract  Print kwero: Vakantiegeld 0-urencontract 

Hoe werkt het vakantiegeld bij een 0-urencontract?

Ik ben part-time werkzaam bij een bedrijf met een vast 0-urencontract. Volgens verschillende internetsites heb ik recht op 8% vakantiegeld. Volgens mijn baas zit mijn vakantiegeld in mijn uurloon opgenomen. Op internet las ik dat mijn vakantiegeld apart aangegeven moet staan op mijn loonstrook. Dit staat het niet. Ik ben al 5 jaar werkzaam bij het bedrijf en heb verder nog nooit een vakantiedag los uitbetaald gekregen. Kunt u mij helpen bij deze situatie?Zakelijk en financieel / Banen

Antwoorden: Vakantiegeld 0-urencontract

Avatar

Als het goed is moet vakantie geld inderdaad appart op je loon strook staan. Dit kan wel op verschillende manieren misschien is het een keer handig dat je een grondige uitleg krijgt over je loonstrook. Wel kan ik je vertellen dat mensen met een 0-uren contract en mensen met een contract tot maximaal 12 uur over het algemeen hun vakantie geld bij het gewone loon mee betaald krijgen.
Rebornhero | 19-11-2008 16:15 Spacer

Reactie plaatsen

Let op! Omdat je niet bent ingelogd wordt je reactie anoniem geplaatst. Je dingt dan niet mee naar een van de prijzen en de reactie wordt pas geplaatst na controle door een moderator. Om onder je eigen naam te reageren kun je je aanmelden en vervolgens inloggen.
Hou mij op de hoogte van nieuwe reacties?